سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دانشجویان مالکیت فکری

 

برطبق ماده یک قانون ثبت اختراعات مصوبه 1386 ، اختراع نتیجه فکر فردی است که برای اولین بار فرآیند خاصی را ارائه می دهد این ابتکار برای اینکه مورد حمایت قانون قرار گیرد می بایست به ثبت برسد . قانونگذار مراحل ثبت را که چندان هم آسان نیست بیان کرده تا مخترع پس از طی آن مراحل موفق به دریافت گواهی نامه اختراع شود. قانونگذار در آیین نامه اجرائیه قانون ثبت اختراعات مصوبه سال 1387 پس از بیان کلیات ،ثبت اختراعات را در 8 فصل بیان نموده است .

فصل یک : تسلیم اظهار نامه . این اظهار نامه می بایست به زبان فارسی بوده و به مرجع ثبت تقدیم شود.همپنین میبایست خلاصه ای از توصیف اختراع به همراه نقش های لازم ،مدارک هویت متقاضی و همچنین درخواست کتبی وی ، پرداخت هزینه قانونی و مدارک مربوط به حق تقدم را تسلیم نماید .

فصل دوم : انتقال و اصلاح ، استرداد و ثبت اظهارنامه . انتقال حق مالکیت می بایست کتبی بوده و هزینه آن نیز پرداخت گردد . همچنین متقاضی می تواند توصیف اختراع خود را و همچنین نقشه های آن را اصلاح نموده و تقدیم مرجع ثبت نماید. اظهارنامه می تواند بصورت کتبی مسترد گردد .

فصل سوم : بررسی اظهارنامه و ثبت اختراع . مرجع ثبت اختراع ظرف 6 ماه اظهارنامه را از جهات شکلی و ماهوی مورد بررسی قرار میدهد . در صورت لزوم ،اصلاحات صورت گرفته می بایست به مرجع ثبت اعلام شده و ظرف 30 روز هزینه های مربوط به ثبت را پرداخت نماید. پس از پرداخت هزینه ها اختراع می بایست در روزنامه رسمی منتشر شود . این آگهی ثبت اختراع حاوی نکاتی از جمله عنوان اختراع ،مشخصات کامل مخترع و مدت حمایت از آن و دیگر موارد مندرج در ماده 33 آیین نامه می باشد.

فصل چهارم : صدور پروانه اجباری بهره برداری . صدور این نوع پروانه فقط از جانب وزیر یا افراد هم سطح او امکان پذیر است. این نوع بهره برداری ناشی از مصالح ملی کشور می باشد .

فصل پنجم : تغییرات ، انتقالات ، و اعراض در مورد اختراع ثبت شده. این نوع تغییرات به درخواست مالک و در حدود اظهارنامه اولیه می باشد و مالک می تواند انتقال گواهینامه اختراع خود را به دیگری به مرجع ثبت تقدیم دارد. همچنین مالک می تواند از اختراع ثبت شده خود اعراض کند به شرط اینکه آن را به دیگری واگذار نکرده باشد.کلیه تغییرات و انتقالات ، فسخ یا اعراض می بایست ظرف 30 روز در روزنامه رسمی آگهی شود.

فصل ششم : اعتراض به رد و به تقاضای ثبت و اقامه دعوای ابطال گواهینامه اختراع . معترض اعتراض خود را به مرجع ثبت شرکت اعلام تا آن مرجع از متقاضی اختراع کتبا پاسخ دریافت دارد. پس از در یافت پاسخ اعتراض مذکور در کمسیون موضوع ماده 170 این آیین نامه بررسی می شود.تصمیم کمسیون در دادگاه صالح قابل رسیدگی است.و در مورد ابطال نیز رای نهایی دادگاه ملاک عمل خواهد بود .

فصل هفتم : اظهار نامه بین المللی طبق معاهده همکاری در ثبت اختراعات . این اظهارنامه به مرجع ثبت تسلیم می گردد . تا آن مرجع نسبت به ثبت آن طبق مقررات درآن معاهده و آیین نامه اقدام نماید . هزینه های این مورد نیز به عهده متقاضی است.

فصل هشتم : هزینه ها . برای حفظ اعتبار گواهی نامه می بایست هزینه های سالانه آن پرداخت شود تا اختراع از درجه اعتبار ساقط نگردد.



  • کلمات کلیدی :
  • نوشته شده در  یکشنبه 92/9/17ساعت  8:52 عصر  توسط محمد صالح موسوی 
      نظرات دیگران()

    لیست کل یادداشت های این وبلاگ
    نحوه تدوین رساله پژوهشی
    جزوات حقوقی
    جزوات حقوق مالکیت صنعتی
    لینک دانلود جزوه حقوق رقابت تجاری و اسرار تجاری
    دانلود مجلات حقوق مالکیت فکری وایپو
    جزوه حقوق اینترنت و نرم افزارهای کامپیوتری دکتر رجبی
    حمایت یا عدم حمایت از پایگاه های داده در نظام حقوقی ایران
    نکته مهم
    جزوه داوری تجاری بین المللی
    جزوه مالکیت ادبی و هنری 2 دکتر حکمت نیا
    [عناوین آرشیوشده]
     
     RSS 
     Atom 
    صفحه نخست
    پست الکترونیک
    بازدید امروز : 234
    بازدید دیروز : 26
    مجموع بازدیدها : 482523